Talentenveiling Talentenveiling


Talentenveiling t.b.v. Open Doors en nieuwe vleugel in de Vredeskerk

De nieuwste versie (19 mei) van de ingediende talenten om te veilen.

Ruim 10 jaar geleden hebben we al eerder een tweetal succesvolle talentenveilingen gehouden voor de verbouw van de Vredeskerk. Op D.V. zaterdag 11 juni 2022 houden we tijdens de gemeentedag 'Zie Gods liefde en talenten' in de Vredeskerk weer een talentenveiling. De opbrengst van deze talentenveiling gaat deels naar Open Doors en daarnaast willen we sparen voor een vleugel in de Vredeskerk.. Wij zijn op zoek naar jouw talenten die je ten dienste wilt stellen aan andere gemeenteleden. Voor inspiratie voor het beschikbaar stellen van talenten zie het overzicht van de talenten uit 2010

Wat is een talentenveiling?
Iedereen beschikt over talenten, iets waar je goed in bent. Talenten moet je niet voor jezelf houden maar uitdelen aan anderen. Dat kan door ze bijvoorbeeld te laten veilen op de talentenveiling. Alle aanwezigen kunnen op 11 juni aanstaande bieden op alle aangeboden talenten. De talenten worden ingedeeld in kavels en per opbod geveild. We  hopen natuurlijk dat de aanwezigen flink tegen elkaar opbieden om een zo hoog mogelijke veilingprijs te realiseren. Want de opbrengst is uiteraard niet voor de aanbieder maar voor de beide genoemde goede doelen. 

Wat wordt er geveild?
Voorbeelden van diensten die we willen veilen zijn o.a.: het maken van een bloemstukje of een schilderij, het verzorgen van een diner, een terras ophogen, de dakgoten schoonmaken, een schilderklus van ca. 4 uur, een aangifte inkomstenbelastingformulier invullen, een terras reinigen met hogedrukspuit, een diner voor 2/3 personen verzorgen, een taxirit van totaal 100 km, avond(en) oppassen op kinderen, het bakken van een heerlijke taart. Wees creatief want er zijn nog zoveel andere talenten te bedenken. Deze voorbeelden geven aan dat de veiling dus geen bazar is waarop je je (oude) spullen kwijt kunt. Alleen diensten nemen we in de veiling mee. Dus laat je talent het werk doen! Het is ook belangrijk om te weten dat je voor de veiling niets hoeft voor te bereiden. De dienst hoeft pas gemaakt/geleverd te worden als de veilingmeester het bod op het talent heeft gegund aan de hoogste bieder. 

Hoe kan ik een dienst aanbieden? 
Omschrijf zo duidelijk mogelijk je dienst. Wat bied je precies aan, hoe lang, hoeveel, hoe vaak etc. En vergeet vooral niet je naam adres en telefoonnummer en eventueel mailadres te vermelden. Het aanbieden van diensten kan tot en met maandag 6 juni Dit kan op twee manieren: Mail aan talentenveiling@hervormdwezep.nl of deponeer een briefje met daarop je dienst in de brievenbus op het adres Zuiderzeestraatweg 567 te Wezep (hoek Veluwelaan). Een voorbeeld van een aanmelding tref je onderstaand aan. 

Hoe wordt er geveild?
De diensten worden, zoals dat hoort in een veiling, per opbod verkocht. Bij het aanbieden van je dienst geef je dus ook aan voor welk minimum bedrag je je dienst wilt aanbieden. De veilingmeester zal dan op dat bedrag de biedingen starten. Het zou mooi zijn indien er voor de veiling al geboden wordt. Dat kan tot en met 8 juni schriftelijk (voorzien van naam, adres en handtekening) of per e-mail een bod uit te brengen op een talent en het hoogste schriftelijke bod geldt dan ook als eerste inzet op de veiling. Zo kunnen ook degene die niet aanwezig kunnen zijn op de veiling een bod uitbrengen. Aan de hoogste bieder wordt vervolgens de dienst gegund. De veilingmeester zal toezien op een correcte administratie waardoor aanbieder en koper van elkaar weten wat er gekocht is en voor welke prijs. Het is daarna aan de aanbieder en koper zelf om afspraken te maken hoe en wanneer de dienst wordt geleverd. 

Hoe betaal ik?
Bij de veiling zal zoveel mogelijk gewerkt worden met automatische incasso’s. De koper ondertekent een machtiging voor een eenmalige overschrijving van het overeengekomen bedrag. De koper kan ook via Appostel of contant betalen. In dat laatste geval is het handig om een goed gevulde portemonnaie mee te nemen naar de veiling.

Waar kan ik zien wat er is aangeboden?
Hier zullen we regelmatig een overzicht van alle te veilen talenten presenteren en voorzover er een schriftelijk bod is ontvangen op een bepaalde kavel zullen we het hoogste  bod tonen dat als inzet zal gelden voor de veiling. Ook zal regelmatig de komende weken in de hal van de kerken een bijgewerkt overzicht van alle aangeboden talenten  opgehangen worden.

Kan ik ook een vraag naar een talent kenbaar maken?

Het kan zijn dat je om een dienst verlegen zit die niet aangeboden wordt om te veilen. Je kunt je vraag ook aanmelden want wellicht wil een ander gemeentelid deze dienst  wel leveren. Geef bij je aanmelding duidelijk aan dat het om een vraag gaat en omschrijf de klus die je wilt ontvangen zo specifiek mogelijk. Ongetwijfeld zijn er vervolgens  gemeenteleden die hun talent aanbieden voor deze specifieke dienst. Op de veiling kun je dan uiteraard een bod uitbrengen op die talenten. 

Hoe laat en waar is de veiling?
De veiling vindt plaats in de Vredeskerk op zaterdagmiddag 11 juni 2022. 

Nog vragen?
Indien je vragen hebt met betrekking tot de talentenveiling dan kun je contact opnemen met Henk van Bergeijk (mail of 038-3765026)

Aanmelding talent voor de Talentenveiling van 11 juni 2022 

Naam :
Straat :
Postcode :
Woonplaats :

Telefoonnr. :
e-mailadres : (is niet verplicht om in te vullen)
Omschrijving van het te veilen talent:
(geef een zo specifiek mogelijke beschrijving zoals aantal of tijdsduur of periode van levering en
eventueel minimum bedrag waarvoor het geveild moet worden)
 
 
Ga hier naar de pagina
over de gemeentedag.
      

 
terug