IZB-nieuws IZB-nieuws
Focusdag, 8 oktober in Houten

Iedereen ‘met een missionair hart’ welkom

IZB-Focus ondersteunt kerken(raden) en individuele christenen bij hun missionaire roeping en trekt daarbij graag voor een langere periode op met gemeenten. Een groeiend aantal kerkenraden maakt van deze dienstverlening gebruik. De jaarlijkse Focusdag wordt dit keer gehouden op zaterdag 8 oktober in de Sionkerk in Houten, van 10.00 tot 13.30 uur.

Er zijn workshops te volgen over onder meer missionair preken en het integreren van de zeven werken van barmhartigheid in diaconale toerusting. Deze inspiratiedag is bedoeld voor christenen die de kloof tussen kerk en dagelijkse realiteit willen overbruggen en daarbij wel wat handvaten kunnen gebruiken. Kortom: iedereen met ‘een missionair hart’ is welkom op deze Focusdag. 

Er worden geen entreekosten gevraagd. Ook de lunch is gratis. Aanmelding wordt op prijs gesteld. Gebruik daarvoor het formulier op de website van IZB-Focus. Daar is ook een uitgebreide programma-omschrijving te vinden. 

Ga voor meer informatie naar www.izb.nl/focus. Of stuur een mailtje naar focus@izb.nlLichtspoorochtend, 5 november in Ede
De Lichtspoorochtend voor vrijwilligers in het ouderenpastoraat is gepland op zaterdag 5 november (10.00-12.30u).
Bezoekzusters en broeders kunnen deze ochtend op verschillende thema’s toegerust worden voor hun werk. 

Maaike de Goei-Jansma, werkzaam als geestelijk verzorger bij Zorggroep Charim, zal een praktijkgerichte toespraak houden over ‘Ontvankelijk ontmoeten’. Het bezoek aan een oudere kan soms voelen als een zorg en inspanning, maar heeft dit bezoek jou ook niet iets te brengen? Wat neem jij mee vanuit de ontmoeting?

Na deze lezing is er keuze uit een van de workshops:
o Omgaan met depressiviteit
o Gespreksvoering
o Dementie
o Beginnen over het einde

De dag is gratis toegankelijk. Wel zal een collecte worden gehouden voor de onkosten. De bijeenkomst vindt plaats in kerkgebouw De Ark in Ede. Aanmelden kan via de website www.izb.nl/lichtspoor. Of stuur een mail naar lichtspoor@izb.nl
terug