HGJB-nieuws HGJB-nieuws
Leuke activiteit voor tieners in de voorjaarsvakantie
Twee keer per jaar organiseert de HGJB een Scholierenweekend. Van 16-19 februari is het volgende weekend. Deze keer in Someren. Tijdens het weekend ontdekken tieners meer over God en beleven ze veel gezelligheid met andere tieners. Elke keer staan honderden tieners te trappelen om naar het HGJB-Scholierenweekend te komen. De aanmeldingen zitten dan ook altijd snel vol. Het evenement is een combinatie van ontdekken wie God is, gezelligheid, anderen ontmoeten en praten over God en geloof. Tijdens het weekend zijn er goede (en begrijpelijke) bijbelstudies. Daarover praten de tieners door in groepjes. Daarnaast biedt de HGJB interessante workshops, veel sport en spel en een leuk avondprogramma.
Ontdek meer op HGJB.nl/Scholierenweekend

Gebed voor het jeugdwerk | HGJB  
  De HGJB zet zich ervoor in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om de volgende onderwerpen mee te nemen in het gebed. 
  • Van 28-30 december is de HGJB-Kerstconferentie. Bid voor de laatste voorbereidingen, dat het weekend tot zegen voor de jongeren mag zijn. Dank dat er genoeg vrijwilligers gevonden zijn.
  • Dank voor de betrokken ondernemers die het jeugdwerk en de HGJB op allerlei manieren ondersteunen.
  • Bid voor de voorbereidingen op het HGJB-Scholierenweekend in februari.
  • Bid voor gemeenten met een kleine groep jeugd, waar het soms zoeken is naar manieren om de jeugd een thuis te geven in de gemeente. Dank voor de mooie initiatieven die ook in deze gemeenten worden ontplooid.
  • Bid om hoop en licht in de levens van jongeren. 

HGJB-Jongerenavonden: verdieping en verbinding
Dit seizoen organiseert de HGJB drie keer een HGJB-Jongerenavond. Tijdens deze avond neemt een van onze jongerenwerkers de jongeren mee in het thema Don 't worry, be happy? Hierover gaan de jongeren onderling én met de spreker in gesprek. Daarnaast zingen ze samen en is er veel ruimte voor ontmoeting. Bij deze avonden denken we met name ook aan belijdeniscatechisanten. Het is een mooie gelegenheid om samen met de catechisanten naar toe te gaan. Voor predikanten en jeugdwerkleiders is er in het programma een afzonderlijk onderdeel voor ontmoeting en gesprek met elkaar. De HGJB-Jongerenavonden zijn voor jongeren van 16+ en hun leiding. De avond vindt op 26 januari plaats in Polsbroek en op 15 maart in Krimpen a/d IJssel. 
Kijk voor meer informatie op HGJB.nl/Jongerenavonden

Ga mee op HGJB-vakantie! 
De HGJB biedt deze zomer meer dan 40 vakanties in binnen- en buitenland. Van themakampen voor kinderen tot citytrips voor 18+’ers. Op de vakanties van de HGJB staan geloof, gezelligheid en goede gesprekken centraal. Een vakantie van de HGJB bevat een mooie combinatie van leuke activiteiten en tijd voor het geloof. De unieke vakantieliturgie vormt de rode draad voor bezinning, zingen en goede gesprekken. De enthousiaste reisleiding zorgt voor leuke activiteiten, zoals glijden over een zeepbaan en kanoën. 

Nieuwe vakanties
In het aanbod zitten de populaire vakanties naar Texel, Burgh Haamstede en Sauerländer Tor. Ook zijn er nieuwe vakanties te boeken. Zo kunnen de tieners naar het Duitse Ammeldingen. Nieuw bij de jongeren is de vakantie naar het waddeneiland Ameland. Bij het aanbod voor 18+ is een nieuwe buitenlandbestemming toegevoegd: Portugal. Vorig jaar gingen zo’n 1000 kinderen, tieners en jongeren met de HGJB op vakantie. Gaan dit jaar jouw kinderen ook mee? Tot en met 10 januari 2024 boek je met € 25,- korting.
Bekijk al onze vakanties op HGJB.nl/vakanties
terug