HGJB-nieuws HGJB-nieuws
Onderzoek HGJB in vier gemeenten
Jongeren positiever over kerkdienst dan gedacht

Veel kerkelijke jongeren zijn positiever over de kerkdienst dan vaak wordt gedacht. Dat concludeert de HGJB uit een onderzoek dat de jeugdorganisatie heeft gedaan in vier (representatieve) gemeenten uit haar achterland. Des te meer is er reden om de moeite die deze jongeren met de eredienst hebben, serieus te nemen, vindt de jeugdorganisatie: ‘Je kunt die moeite niet terzijde schuiven met de opmerking: “Jongeren zijn nu eenmaal altijd kritisch”.’
Met de publicatie van het onderzoek wil de HGJB het gesprek over de eredienst in de gemeente stimuleren. Jongeren blijken geen wensenlijstje te hebben voor veranderingen van de eredienst, maar hebben er wel hun vragen bij. Een open en eerlijk gesprek hierover kan hun betrokkenheid bij de kerkdienst vergroten. De HGJB biedt op  GJB.nl/eredienst materiaal voor dit gesprek.

Gebed voor het jeugdwerk | HGJB  
  De HGJB zet zich ervoor in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om met de volgende onderwerpen mee te bidden.
 We danken voor het HGJB-Scholierenweekend dat plaatsvond in de voorjaarsvakantie. We bidden dat het samen optrekken, het met elkaar in gesprek zijn over de Bijbel, tieners helpt om te groeien in het geloof. We danken voor alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor het HGJB-Scholierenweekend.
 We bidden om een zegen over de HGJB-Jongerenavond van 15 maart. Dat jongeren gesterkt mogen worden in hun geloof en mooie gesprekken hebben.
 We danken dat we ons in de komende weken mogen voorbereiden op het lijden en sterven van onze Heere Jezus Christus. We bidden voor ouders, jeugdleiders en andere gemeenteleden dat zij het wonder van Pasen op een goede en inspirerende manier zullen overdragen aan de kinderen, tieners en jongeren van de gemeente.
 We bidden voor alle jongeren die leven in een kwetsbare situatie. Dat de kerk en het jeugdwerk in het bijzonder een veilige plek mag zijn.

Drie geweldige dagen survivallen voor vaders en zonen
Van 2-4 mei organiseert de HGJB samen met Outback Explorers de Vader Zoon Survival. Drie geweldige dagen survivallen in de Belgische Ardennen voor vaders en zonen. Een afwisselend en actief doe-programma ligt klaar: kaart- en kompaslezen, oriëntatielopen, bivak bouwen, kampvuur maken, potje koken, door een high rope parcours klauteren en nog veel meer. 
Tijdens de Vader Zoon Survival gaan vaders en zonen ook samen in gesprek. Samen praten ze over dingen waar thuis niet zo snel over gepraat wordt. Zo groeien ze dichter naar elkaar toe! Alle reden dus om samen aan dit avontuur te beginnen! Meer informatie staat op HGJB.nl/VZSurvival

De HGJB zoekt reisleiders voor komende zomer
Meer dan 800 kinderen, tieners en jongeren hebben al een vakantie geboekt bij de HGJB! Maar deze vakanties kunnen niet zonder reisleiders. Daarom zoekt de HGJB nog enthousiaste jongeren. Wat doet een HGJB-reisleider? Allereerst samen met het team het programma van de vakantie invullen. In het programma zitten activiteiten, spellen en tijd voor God. Ook weet een reisleider de aandacht goed te verdelen over de deelnemers. Tenslotte is het belangrijk dat reisleiders op een ontspannen manier het geloof kunnen doorgeven aan kinderen, tieners en  jongeren. Kijk voor meer informatie op HGJB.nl/reisleiding
terug