Bejaardenhuis Siloam Bejaardenhuis Siloam


De Hervormde gemeente Wezep - Hattemerbroek gaat zich komende periode inzetten voor hulp aan het bejaardenhuis Siloam in Roemenië. Hiervoor worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zij doet dat in samenwerking met de Stichting Oost-Europa Wezep Hattemerbroek die het bejaardentehuis sinds 2017 steunt. Bejaardenhuis Siloam ligt in het Roemeense Farnas, wat op zo'n 10 kilometer afstand van Zsobok is gelegen.

Het plan...

In 2020 willen we proberen een grote wens van het bejaardentehuis te verwezenlijken, nl. een personenlift. Op de bovenverdieping wonen nu 4 personen die niet mobiel genoeg zijn om zonder hulpmiddelen te lopen. Ze komen nu zelden beneden omdat ze niet in staat zijn om via de trap naar beneden te komen. Ook kan de bovenverdieping dan optimaal worden gebruikt als er een lift aanwezig is. De kamers die zich op de bovenverdieping bevinden, hebben ook een opknapbeurt nodig want die zijn jarenlang niet in gebruik geweest. Naast de personenlift en de kamers op de bovenverdieping zijn er nog vele dingen die aangepakt kunnen worden.
 


De keuken kan wel een opknapbeurt gebruiken.De badkamer is niet meer van deze tijd, om over veiligheid maar niet te spreken. Kunt u zich voorstellen dat een ouder iemand bij u uit de familie hierin een lekker bad zal nemen?  


Ook de buitenkant van het gebouw is aan een renovatiebeurt toe.  Het dak bestaat uit enkel dakpannen dus men kan op zolder tussen de dakpannen door naar buiten kijken. U kunt wel nagaan hoe hoog de stookkosten hierdoor elk jaar weer zijn.

Omdat het bejaardentehuis hier zelf geen geld voor heeft, wil de stichting door middel van acties proberen het geld voor de lift bij elkaar te krijgen. Het streven is om de lift in 2020 te realiseren. Het is de bedoeling dat in 2020 ook weer een groep jongeren vanuit onze gemeente naar Roemenië gaat. Zij kunnen dan de kamers op de bovenverdieping opknappen.

Acties

Voor dit project staan de volgende acties gepland:

terug