HGJB-nieuws HGJB-nieuws
Kom naar de Diaconaal-projectavonden!

De HGJB start met een Diaconaal project voor Costa Rica: ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Vanaf januari 2023 t/m mei 2024 kun je als vereniging of gemeente meedoen met dit Diaconaal project van de HGJB. Kom meer te weten over dit Diaconaal project tijdens een van de gratis projectavonden.

Tijdens de projectavond nemen HGJB-medewerkers Christiaan en Leantine je mee naar Costa Rica. Op het eerste gezicht een prachtig vakantieland, maar ze laten je ook het échte Costa Rica zien. Christiaan en Leantine delen bijzondere verhalen van inspirerende Costa Ricanen. Daarnaast vertellen ze meer over de manier waarop wij de kerken in Costa Rica kunnen helpen.

Natuurlijk krijg je ook praktische tips om zelf met het Diaconaal project aan de slag te gaan. Denk aan ideeën voor acties en een toelichting bij de projectmaterialen.

Kortom, onmisbaar als je met je gemeente aan de slag wilt voor Costa Rica. Deze avond is een mooie aftrap voor je commissie, dus kom vooral samen!

> De projectavond is op 10 november in Ermelo en op 15 november in Ridderkerk. De avonden starten om 20:00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. Aanmelden is gratis! Op diaconaalproject.nl vind je meer informatie en kun je de gemeente aanmelden.

Volg een HGJB-cursus in november!
  • Start 17 november | De kunst van het leidinggeven | Benthuizen
    Word een groepsleider die regels en veiligheid biedt, én een band met de kinderen opbouwt.
  • 19 november | Verdiepingscursus Mentorcatechese in 1 dag | Zwolle
Reflecteer op je rol als mentor en ontdek de verschillende leerstijlen.
  • 23 november | Studiedag Transgenderisme | Woudenberg
Een dag waarin de zorg voor jongeren en hun genderidentiteit en -ontwikkeling centraal staat.
  • Start 24 november | Basiscursus Jeugdpastoraat | Houten
Ontdek in drie avonden hoe je jongeren helpt in vragen en zorgen.

> Kijk voor meer informatie op HGJB.nl/cursussen

Gebed voor het jeugdwerk | HGJB

De HGJB zet zich ervoor in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om de volgende onderwerpen mee te nemen in het gebed.

• Bid voor predikanten, (jeugd)ambtsdragers en jeugdwerkleiders dat zij wijsheid en de leiding van de Heilige Geest ontvangen voor het leidinggeven en dat zij hun werk met liefde en zorg voor de jongeren doen.
  • Dank voor het jeugdwerk dat opgestart is. Voor allerlei manieren waarop kinderen, tieners en jongeren in gesprek zijn over het Evangelie. Dank ook voor het Vakantie Bijbel Werk dat in sommige gemeenten in de herfstvakantie plaatsvond. Bid dat wat gezaaid is ook vrucht zal dragen.
  • Dank dat er zoveel tieners hebben deelgenomen aan het HGJB-Scholierenweekend. Bid dat het hen nieuwe inspiratie en motivatie heeft gegeven om te leven voor God en hun naasten.
  • Bid dat er geschikte kandidaten worden gevonden voor ontstane vacatures bij de HGJB, zodat het werk kan worden voortgezet. Bid ook dat er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn die zich willen inzetten voor de HGJB.

HGJB-Kerstconferentie 2022: Leef in vrijheid
Uit een korte peiling onder HGJB-jongeren bleek dat 90% van hen behoefte heeft aan een plaats waar ze andere jongeren kunnen ontmoeten en meer leren over God en henzelf. Laat de HGJB-Kerstconferentie nu zo'n plaats zijn!
Daarom organiseert de HGJB in de kerstvakantie weer de HGJB-Kerstconferentie. Van 28-30 december ontmoeten jongeren elkaar, en krijgen ze verdieping in de samenkomsten en workshops.
Het thema van de HGJB-Kerstconferentie 2022 is ‘Leef in vrijheid!’ We willen allemaal in vrijheid leven, maar lukt dat wel? Op de Kerstconferentie staan we stil bij wat echte vrijheid is en hoe jij daaruit kan leven.
Nodig de jongeren uit jouw gemeente uit voor dit bijzondere evenement!
> Aanmelden kan via HGJB.nl/KC