Opbrengst zendingsbussen Opbrengst zendingsbussen


Opbrengst zendingsbussen voor 'Huis waarin Uw vrede is' in Almelo

De zendingscommissie van Hervormd Wezep heeft de opbrengst van de zendingsbussen (in de tweede helft van 2019) de bestemming gegeven aan het missionaire werk van de IZB in Almelo. Ds. Catherinus Elsinga is daar predikant van wijkgemeente ‘De Ontmoeting’. Parttime, want daarnaast is hij missionair predikant voor de IZB en missionair adviseur voor de andere wijkgemeenten in Almelo.

Zijn wijkgemeente is onlangs verhuisd naar een ander pand, met meer mogelijkheden voor ‘kerk-zijn voor de buurt’. ‘We hebben eerst gekeken welke bestaande activiteiten een impuls zouden kunnen krijgen door deze nieuwe locatie,  bijvoorbeeld de kinderclubs, het kinderkoor en de Alphacursus’, vertelt ds. Elsinga. ‘Een behoorlijk deel van de wijk bestaat uit sociaal-zwakkeren. Via het koffie-café – een inloophuis - en een creatief uurtje met naai- en herstelwerk, leggen we contact met bewoners. Elke donderdagochtend houd ik spreekuur, voor iedereen die vrijblijvend en vertrouwelijk een gesprek wil. ‘Het geheim van missionair gemeentezijn is het persoonlijke geloofsleven van de leden’, zegt Elsinga. ‘Als we dichtbij de Here God leven, heeft dat zijn uitstraling, ook in de contacten met niet-christenen. Dan wordt dit pand een “Huis waarin Uw vrede is”.

We weten ons verbonden met dit missionaire werk en geven graag een bijdrage om het voort te kunnen zetten. De 2e halfjaarlijkse termijn gaat in op 30 juni 2019. U kunt uw gift ook overmaken op rekeningnummer NL26 RABO 0302 2061 91, t.n.v. IZB, Amersfoort, o.v.v. Ontmoeting, Almelo.

Klik hier voor meer informatie over het IZB project 1027
Klik hier voor de websit van de wijkgemeente De Ontmoeting
Klik hier om online te doneren voor dit project
 
terug