Ranglijst Christenvervolging Ranglijst Christenvervolging
 

Noord-Korea terug op plek 1

Vandaag is de 30e editie van de Ranglijst Christenvervolging verschenen. Daaruit blijkt dat de vervolging van christenen wereldwijd op een ‘alarmerend hoog niveau' ligt. Het geweld tegen christenen in de Afrikaanse Sahel groeit nog steeds. Toenemende digitale controle in China bedreigt de kerk. Noord-Korea staat weer bovenaan de lijst van landen waar christenen het het zwaarst hebben.

Klik op de onderstaande button om de nieuwe ranglijst te bekijken.
Ranglijst Christenvervolging 2023

Trends op de ranglijst


Welke veranderingen zijn er? 
In totaal worden ruim 360 miljoen christenen wereldwijd vervolgd. Dat betekent dat 1 op de 7 christenen zijn geloof niet in vrijheid kan beleven! Open Doors ziet de volgende ontwikkelingen: 
  1. Het geweld door jihadistische groepen in Sub-Sahara Afrika neemt verder toe. Veel christenen zijn slachtoffer van dat geweld en kunnen niet anders dan vluchten.   
  2. Digitale controle in China bedreigt de kerk in het land. Het controlemodel van China is aantrekkelijk voor andere autoritaire leiders wereldwijd. 
  3. Er is een lichtpunt in verschillende Arabische staten. Landen als Bahrein, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten staan meer godsdienstvrijheid toe en treden op tegen radicaalislamitische groeperingen en haatzaaien tegen christenen. 
Wist je dat wereldwijd ruim 4.000 mensen aan de ranglijst hebben gewerkt? Maar hoe komt de ranglijst nu precies tot stand? En waarom is Afghanistan terug op 9? Lees meer over deze trends via onderstaande button.
Ranglijst Christenvervolging 2023

 
terug