Pinksterspeurtocht Pinksterspeurtocht

 

Download hier en print onderstaande informatie!
 HET PINKSTERFEEST
Jezus is naar de hemel gegaan en vandaag is het de dag van het Pinksterfeest. De vrienden van Jezus zijn bij elkaar. Opeens horen ze een geluid, wat is dat? Het lijkt wel wind en er komt iets op de hoofden van de leerlingen van Jezus, het lijken wel vlammen, maar er is geen echt vuur.

Veel mensen komen kijken, de vrienden vertellen over Jezus en de mensen luisteren naar hen. Er zijn ook mensen bij die uit een ander land zijn gekomen en toch kan iedereen hen verstaan. Weet je wat er gebeurd is? De Heilige Geest is gekomen. God zegt: Ik wil heel dicht bij je zijn en voor altijd voor je zorgen en je blij maken.

Heel veel mensen willen bij Jezus horen en laten zich dopen. God zorgt voor hen en zo zorgt God ook voor jou! Weten jullie wat ook wel het symbool is van de Heilige Geest? De duif.  Toen Jezus door Johannes gedoopt werd, daalde de Heilige Geest als een duif op Jezus neer.
  DE SPEURTOCHT
In het Pinksterweekend, van vrijdag 21 mei 14.30uur  t/m maandag 24 mei, kun je op speurtocht gaan in het Vinkennest (tegenover IJsselvliedt). 
Dit is een speurtocht waarbij je op zoek gaat naar duiven. Als gezin kun je op je eigen dag en tijdstip de speurtocht doen. 

De start is bij de haagpoort aan de Zuiderzeestraatweg. De blauwe paaltjes geven de route aan. 
 


 

Op de blauwe route van 2,3 km zijn de duiven verstopt.

1. Kijk goed om je heen en laat ons weten hoeveel duiven je in totaal gevonden hebt op de route.
2. Op sommige duiven staat ook een hart met een letter. 

Als je alle letters hebt gevonden, ontstaat er een oplossing. De oplossing kun je vinden door de letter op de plek van het nummer (1 t/m 12) te zetten.

Naam en leeftijd: ................................................................................................
Adres en telefoonnummer: ...............................................................................
Aantal gevonden duiven: ..................
Oplossing letters: ..................................................................
                             1. 2.  3. 4. 5.  6.  7.     8.  9.  10.  11.  12. 


Doe je antwoorden voor 30 mei in de brievenbus aan de Noordsingel 48. Wie weet win jij 1 van de 3 prijsjes!

 
HAPPY STONES
In het Vinkennest (langs de route) zijn ook stenen (happy stones) met daarop een duif verstopt. Voor elk kind is er 1 steen. Die mag je meenemen. Vind je er meer dan één, dan kun je die laten liggen of op een andere plek langs de route leggen, die zijn voor andere kinderen die na jou komen. Voor de duidelijkheid: de stenen met duiven tellen niet mee met de speurtocht!
 
Let op! : Laat de duiven hangen, laat geen afval achter ! Houd afstand !
Tip: Maak er een gezellig uitje van door een picknick mee te nemen.Groetjes van het 12- jeugdwerk Vredeskerk - Hoeksteen

terug