Opbrengst Kerstkaartenactie Opbrengst Kerstkaartenactie


Zorglandgoed 'Je Maintiendrai' te Oosterwolde had ons uitgenodigd om het geld te komen overhandigen van de kerstkaartenactie en een kijkje te komen nemen op het landgoed. We werden buiten in de regen hartelijk ontvangen door de zorgcoördinator Christine den Bakker. Hierna werden we voorgesteld aan de cliënten, vrijwilligers en groepsleiding. De koffie die hierna werd geschonken smaakte voortreffelijk, vooral door een dikke koek erbij, van een jarige vrijwilliger.

Men was geïnteresseerd in de organisatie van onze actie. Na de koffie zouden we een rondleiding krijgen maar door de regen, viel dit letterlijk in het water en
hebben we binnen de boel bezichtigd. Het atelier waarvoor het bedrag bestemd is begint vorm te krijgen. Het was een oud kippenhok die men helemaal opknapt. Bijna alle materialen zijn hergebruikt en anders bedenkt de oprichter Jan van Werven wel een oplossing, wat weinig kost. Heel mooi om dit te zien en uitleg te krijgen. 

In het atelier komt een koffie apparaat te staan waar fietsers of wandelaars een kopje koffie kunnen kopen. Het klompenpad loopt hierlangs, dus mensen als je gaat wandelen neem gerust een kijkje en een kopje koffie. Het is nog niet klaar maar ze zouden een foto sturen als het af was. Het geld van de actie (€ 2400,00) wil men gebruiken voor een palletkachel. Volgens ons een mooi doel van het geld en zit men er straks warmpjes bij. 
terug