Kindervoorstelling Kindervoorstelling


Cabaretier Ruurd Walinga uit Leeuwarden speelt zijn kindervoorstelling 'Ik timmer erop los', in de Vredeskerk. Om drie uur speelt hij zijn gratis toegankelijke show voor de basisschoolkinderen.

De show over het thema boosheid en verdriet duurt ruim een uur. Tussendoor is er een pauze. Samen met de kinderen slaat de cabaretier er in het begin van het programma stevig op los, legt hij uit wat het is om een boze bui te hebben, gaat hij stampvoeten en met tanden knarsen, maakt hij een boosheids-top-vijf en houdt hij een wedstrijd boos gezicht maken.

Ruurd Walinga speelt een jongetje dat terecht en onterecht ergens de schuld van heeft gekregen en opgesloten zit in het schuurtje van zijn nep-vader. In het tweede deel ontdekt hij dat de hoofdpersoon van de Bijbel ook onterecht werd beschuldigd en straf kreeg en zelfs ook wel eens boos was. In het stuk zitten diverse liedjes waarbij de kinderen allemaal gebaren kunnen maken. De show is geschikt voor kinderen van de basisschool. Maar ook voor hun ouders is het grappig om te volgen.

Ruurd Walinga is één van de meest gevraagde christelijke cabaretiers in Nederland en treedt op in allerlei kerken en gemeenten. Met twaalf programma's voor jong en oud probeert hij het evangelie op een speelse, confronterende en verrassende manier over te brengen.

De voorstelling wordt gehouden op zaterdag 18 januari 2020, in de Vredeskerk, Heidepad 81 te Wezep. De aanvang is 15.00 uur. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie over Ruurd Wallinga op www.waterinwijn.nlterug