'Puber'-kleding gevraagd 'Puber'-kleding gevraagd


Bericht van 5 april 2019

Vandaag heel mooi nieuws vanuit Roemenië. Na lang, lang wachten wat het dan eindelijk zover.... het nieuwe kinderproject van Elles is gestart!πŸ™! Het eerste meisje is gearriveerd, Diana is haar naam. Niet zoals lange tijd gedacht, een baby of peuter, maar een puber van bijna 15 jaar. Vandaag heeft de kinderbescherming ook beslist dat een ander 14-jarig meisje, Delia, over ongeveer 2 weken bij Elles komt wonen. Beide tieners hebben een heftige, traumatische jeugd gehad en komen uit een kindertehuis. Gelukkig komen ze nu in een warm nestje terecht πŸ’•. Mooie ontwikkelingen dus.

Als gevolg van een recente wetswijziging in Roemenië mag Elles geen kinderen jonger dan 7 jaar opvangen. De stapels kleertjes die ze klaar had liggen voor baby's/peuters gaan dus niet gedragen worden. Kleren voor pubermeiden heeft ze niet. Ze kunnen dus nog heel goed wat (sport-)kleding gebruiken. Dus daarom de oproep..... heb je bruikbare KLEDING voor meiden in de maten 164, 170, 176 of damesmaten 34 of 36, laat het dan even weten per e-mail. Of reageer via onze facebookpagina. Graag voor 15 april (i.v.m. het transport).

 


De familie Overkempe houdt een garageverkoop waarvan de opbrengst bestemd is voor de jongerenreis Roemenie en Thailand. Er worden allerlei mooie spullen, zoals servies, tuingereedschap, een bladblazer, vrieskist, handgereedschap, een antieke koetslamp, een klok en nog véél meer leuke spullen verkocht. Ook voor koek en zopie wordt gezorgd.

KOMT ALLEN EN ZEGT HET VOORT!!!!!

Zaterdag 30 maart 2019, van 09.30 - 15.00 uur.
Bovenheigraaf 135 in Wezep. 
 Bericht van 6 maart 2019Handige klusser gezocht.

Welke handige klusser wil dit fraaie speeltoestel opknappen voor een gehandicapteninstelling in Roemenië? Je hebt alleen een gezonde dosis enthousiasme, 2 rechterhanden en een paar uurtjes vrije tijd nodig.  Voor de rest wordt gezorgd πŸ’ͺ Graag je reactie per e-mail. Of reageer via onze facebookpagina.

Bericht van 3 maart 2019


Actie voor Roemenië verloopt SUPER!

Zaterdag 2 maart werd de actie voor Roemenië voorlopig afgerond. Super om te zien hoe de jeugd en zoveel mensen uit de gemeente hebben geholpen hebben om de actie tot een groot succes te makenπŸ‘Œ. Ruim 100 goed gevulde toilettassen, aangevuld met sjaals en sokken. Meubilair en speeltoestellen....voorzien!! We hebben alleen nog wat geld voor de aanschaf van de wooncontainers en een schommel nodig (waarin kinderen vastgezet kunnen worden). Maar dat gaat vast goedkomen. Iedereen die geholpen heeft, ONTZETTEND BEDANKT!!!!😍


 

Bericht van 28 februari 2019

'Growing together' sloopt speeltoestel
Werk in uitvoering πŸ‘ŒπŸ’ͺ
Dankjewel Jaap, Arjan, Herwin, Reinalt en Carole!!!
Bericht van 26 februari 2019

Bij een school in Hattem is een prachtig speeltoestel beschikbaar dat eventueel voor een heel zacht prijsje naar Roemenië zou kunnen. Nieuwprijs van een dergelijk toestel rond de € 6.000. Elles zou dit toestel heel graag willen hebben voor de kinderboerderij of voor de gehandicaptenopvang waar we deze zomer met de jongeren aan de slag gaan om een speeltuin aan te leggen. Het toestel is bekeken en zeker heel erg geschikt is voor een tweede leven in Roemenië. De grootste uitdaging is echter dat het deze week uit elkaar en weggehaald moet worden bij de school.

Daarom de vraag…. wie, o wie heeft er deze week tijd om te helpen het speeltoestel uit elkaar te halen en naar Wezep te vervoeren. Verder is er uiteraard een aanhanger nodig om alles te kunnen vervoeren. Graag uiterlijk donderdag a.s. een reactie, zodat we met de school kunnen afstemmen of het ons gaat lukken. Ik hoop dat het ons gaat lukken. Het is een prachtkans. 


De 'Growing together' groep 2019!
 

Bericht van dinsdag 5 februari 2019

Gisteren hebben we een eerste inventarisatie gedaan van wat er allemaal al binnen is voor onze actie. Je zult het nauwelijks geloven, maar van de meeste spullen hebben we al meer dan genoeg (heb je iets speciaal voor de actie aangeschaft en nog niet ingeleverd, dan kan dit nog gewoon hoor!!).

Wat we nog wél nodig hebben?

GROTERE TOILETTASSEN, HERENSOKKEN, KAMMEN EN/OF BORSTELS. Verder zoeken we nog steeds een TRAMPOLINE en een HANGMATSCHOMMEL en ...... misschien wel het belangrijkst..... 
veel geld voor de aanschaf van de wooncontainers.
 


Bericht van 3 februari 2019

Mooi begin van onze acties hoor!!! Vanmorgen al heel veel prachtige spullen in ontvangst genomen door Jolien, Maaike en Arjan. Ook de eerste donaties voor de aankoop van de wooncontainers voor de daklozenopvang zijn binnen. πŸ‘Œ
#wegaanervoor #samendeschouderseronder


 


Bericht van 1 februari 2019

Het gaat fantastisch met onze actie. Afgelopen week heeft Christian uit een kantoorpand in Arnhem 2 grote aanhangers vol met prachtige spullen, zoals een grote tafel, heel veel stoelen en nog allerlei andere bruikbare spullen voor Elles opgehaald. Allemaal gekregen.... yessss. In Wezep kregen we zeer geschikte tafels voor de daklozenopvang en kinderboerderij aangeboden. Tafels en stoelen dus niet meer nodig!! Ook is er al voldoende bestek en serviesgoed (m.u.v.glasservies) en een zandbak. Alle andere spullen enne..... geld.... kunnen we nog steeds heel goed gebruiken!! GAAT LEKKERπŸ’ͺ
 

Bericht van 11 januari 2019

DAAR ZIJN WE WEER.... een nieuwe groep van 22 enthousiaste tieners en hun begeleiders die in week 34 naar Elles van der Beek in Roemenië hopen te gaan. De komende tijd kun je hier onze belevenissen en activiteiten volgen. We hebben grote plannen... sparen voor de aanschaf en het inrichten van een daklozenopvang, een speeltuintje aanleggen bij een gehandicaptenopvang en bij het kinderproject van Elles, toiletartikelen inzamelen en deze uitdelen aan de ouderen van het Tafeltje-dekje programma.... en nog veel meer..... Ook jouw hulp kunnen we daarbij goed gebruiken. Dus houd onze berichten de komende tijd goed in de gaten!! 

Bekijk hier de facebookpagina van 'Growing together Roemenië 2019'
Bekijk hier de reis naar Roemenië in 2016
Bekijk hier de website van de Vrienden van Izvor.
De website van Fundatia Izvor kun je uiteraard bezoeken maar staat wel in het Roemeens geschreven. smiley

Giften
Voor onze plannen is veel geld nodig. U kunt ons daarom ook enorm helpen door een gift te doen op rekeningnummer NL11 RABO 0396 5352 75 t.n.v. Hervormde Gemeente Wezep o.v.v. actie jongerenreis Roemenië 2019.

 
Eerdere publicatie van november 2018

Growing together
Jongeren en groeien, dat hoort per definitie bij elkaar. Jongeren ontvangen daarbij veel. Liefde, aandacht, onderwijs, kleding en ga zo maar door. Niet alleen van hun ouders, maar ook van elkaar, van school, van de kerk enz. Het Jeugddiaconaat gaat uit van de gedachte dat het belangrijk is niet alleen te ontvangen maar ook te leren delen. Daarvan groei je als medemens, als naaste, maar ook in je geloof. Ook degene met wie je werkt en je naaste groeit door jouw liefde en inzet. In de afgelopen jaren hebben veel jongeren uit onze gemeente zich daarom vanuit het diaconale jongerenproject ‘Growing Together’ ingezet voor de naaste. In ons eigen dorp, maar ook in Roemenië en Ghana.

Roemeniëreis 2019
In 2019 willen we vanuit de wijk Vredeskerk/Hoeksteen opnieuw een diaconale jongerenreis naar Roemenië organiseren. Vanwege de maximale groepsgrootte in eerste instantie voor jongeren die nog niet eerder mee konden en geboren zijn in 2002, 2003 of 2004. Mocht de groep daarna nog uitgebreid kunnen worden, dan kunnen eventueel ook jongeren uit geboortejaar 2000 en 2001 mee. We gaan opnieuw een bezoek aan Elles van der Beek brengen, vermoedelijk in week 34 (19 t/m 24 augustus). In het aankomend winterseizoen zal er steeds meer info volgen, houd hiervoor de kerkbode en website goed in de gaten.

Gezinsdienst
Binnenkort komt Elles naar Nederland. Op 4 november zal zij in de gezinsdienst in de Vredeskerk (aanvang 9.30 uur) iets vertellen over haar werk in Roemenië, waaronder het nieuw te starten kinderproject. Na de dienst is zij aanwezig bij Follow Me om ook daar te vertellen over haar werk en de reis naar Roemenië.  Dus als je mee wil… kom dan om 11.15 uur naar Follow Me in ’t Zolderke en neem eventueel je ouders mee. Vanaf dat moment is opgave voor de reis ook mogelijk. Zijn er nu al vragen, suggesties, op- of aanmerkingen? Neem dan gerust contact op met Jetske van Loo, e-mail of telefoon 038-3765958.  

‘GROWING TOGETHER’ ….. doe je mee?
Bekijk hier de facebookpagina van 'Growing together Roemenië 2019'
Bekijk hier het World Servants project 'Gaan naar Ghana' 2017
Bekijk hier de facebookpagina over 'Gaan naar Ghana'
Bekijk hier de reis naar Roemenië in 2016
Bekijk hier de website van de Vrienden van Izvor.
De website van Fundatia Izvor staat in het Roemeens smiley
terug