Foto's workshop bloemschikken Foto's workshop bloemschikken

De commissie 'vorming en toerusting' van de Vredeskerk, organiseerde 21 november een workshop liturgisch bloemschikken. In verband met het einde van het kerkelijk jaar was het thema voor deze avond: 'Verdriet verbloemen', onze geliefden geborgen bij God.In de kerkelijke traditie hebben bloemen lange tijd een rol gespeeld om het verhaal van het Evangelie te vertellen. Bloemen kregen een symbolische duiding. In veel kerken wordt hierop ingespeeld en worden er symbolische bloemschikkingen gemaakt aan de hand van de seizoenen in het kerkelijk jaar.

Ook in de Vredeskerk worden er schikkingen gemaakt met de kerkelijke hoogtijdagen. Gemeenteleden krijgen dan uitleg over de schikkingen via de nieuwsbrief en beamer. In het komende seizoen is er opnieuw de gelegenheid om als gemeentelid kennis te maken met liturgisch bloemschikken en zelf een schikking te maken voor in huis.

U kunt zich hiervoor opgeven. De workshop wordt gehouden in de Vredeskerk, op donderdag 28 mei 2020. Het thema is dan 'Vuur van de Geest'. De aanvangstijd is 19.30 uur. De workshop wordt gegeven door dhr. Seine Schuurhuis.  Hartelijk welkom!

Aanmelding via e-mail of tel. 06-83015756. G

Bekijk hier de 1e serie foto's.
Bekijk hier de 2e serie foto's.
 

terug