Diaconale actie Diaconale actie

 
Helaas worden ook in 2021 nog steeds veel mensen getroffen door het coronavirus of de gevolgen daarvan. Een moeilijke tijd, waarin alle vanzelfsprekendheden zijn verdwenen. Het contact met elkaar is noodgedwongen zó anders dan normaal. De impact op onze samenleving, ons kerkelijk en persoonlijk leven is ongekend groot.

Omzien naar elkaar
Ondanks alle narigheid gebeuren er ook mooie dingen. Als er íets de afgelopen tijd duidelijk is geworden, dan is het wel dat de inwoners van Wezep en Hattemerbroek omzien naar elkaar. Op allerlei spontane en creatieve manieren wordt hulp geboden aan familie, gemeenteleden, buren enz. Gelukkig maar. Iets om dankbaar voor te zijn. Toch zijn er helaas nog veel mensen die zich eenzaam voelen of door de beperkingen praktische problemen ondervinden, vooral als ze maar een klein netwerk hebben. Voor al deze mensen is er goed nieuws.

#nietalleen biedt de helpende hand
De diaconieën van de Dorpskerk en Vredeskerk/Hoeksteen hebben de handen ineen geslagen en #nietalleen in het leven geroepen. Vanuit dit initiatief biedt een grote groep vrijwilligers de helpende hand aan mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. #nietalleen is een landelijke actie die ondersteund wordt vanuit de Protestantse Kerk Nederland en de EO.

Wat is er mogelijk?
Een boodschapje, bezorging van de weekbrieven, een kaartje, een lekkere warme maaltijd of een belletje…. Het zijn maar een paar voorbeelden van kleine dingen die de vrijwilligers voor u kunnen doen. Maar het kan zóveel verschil maken. We helpen graag!!! Uiteraard moeten we hierbij rekening houden met de voorschriften van het RIVM. 

Hulp nodig?
Praktische hulp nodig? Of een luisterend oor? Of ken je mensen naar wie we in deze tijd extra moeten omzien? Ideeën of suggesties? Schroom alsjeblieft niet, laat het weten!

Neem contact op met : Je hoeft het niet alleen te doen!

terug