Diaconale actie Diaconale actie

 

Coronacrisis
Het zijn verwarrende, onzekere en voor velen angstige tijden. Een crisis waardoor we allemaal worden geraakt, maar in het bijzonder kwetsbare en oudere mensen. Veel mensen uit de risicogroepen durven de deur bijna niet meer uit en mogen uit voorzorg geen bezoek ontvangen. Er is angst om ziek te worden, maar ook komen praktische dingen op ons af die ineens niet meer lukken. Hoe krijg je de boodschappen in huis als je drukke locaties moet mijden? Lukt het nog een warme maaltijd te eten? Op wie kun je terugvallen als je geen kinderen of buren hebt die je kunnen bijstaan? Met wie kun je even een praatje maken? Psychische nood en eenzaamheid liggen zomaar op de loer als je helemaal op jezelf aangewezen bent. Zomaar een greep uit de problemen die kunnen ontstaan door deze ongekende crisis. 

Diaconale actie ‘NIET ALLEEN’
Als diaconieën van de Dorpskerk, Vredeskerk en Hoeksteen slaan we de handen ineen en willen we gezamenlijk in actie komen. Mensen uit Wezep/Hattemerbroek die hulp nodig hebben tijdens de crisis, willen we graag de helpende hand bieden. Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die zich op een verantwoorde en veilige manier willen inzetten voor hun naaste, daarbij uiteraard rekening houdend met de adviezen en voorschriften van het RIVM. Een boodschapje, een kaartje, een lekkere warme maaltijd of gewoon een beetje aandacht…. er zijn allerlei manieren waarop we iets voor een ander kunnen betekenen. Het hoeft niet veel van je tijd te kosten en kan hét verschil maken voor die ander. 

Aanmelden
Bent u iemand die hulp tijdens deze crisis goed kan gebruiken? Of wilt u een ander graag helpen? Neem dan contact met ons op!!! Dit geldt ook voor al uw vragen, opmerkingen of suggesties. Graag uiterlijk woensdag 25 maart a.s.!!!  U kunt contact op te nemen met 

Tot slot
Tot slot een dringende oproep: ‘Let alsjeblieft goed op elkaar. Kijk goed om je heen’. Help elkaar waar mogelijk. Stuur eens een kaartje, berichtje of bel wat vaker met iemand die het nodig heeft. Zo kunnen we ons geloof handen en voeten geven en écht iets betekenen voor de mensen om ons heen. HELPT U MEE? 


 
terug