Collecte orkaan Indai Collecte orkaan Indai


Diaconale noodhulp collecte voor slachtoffers Orkaan Idai in zuidelijk Afrika.

Mozambique, Zimbabwe en Malawi zijn getroffen door een verwoestende orkaan. Orkaan Idai heeft al honderden mensen het leven gekost. Honderdduizenden zijn in nood. Het is de zwaarste orkaan in de regio in meer dan tien jaar. Het Christelijk Noodhulpcluster, een samenwerkingsverband van Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA, komt in actie.

Woningen, scholen en ziekenhuizen zijn verwoest. Duizenden mensen zijn op de vlucht. Enorme modderstromen sleuren alles mee wat ze op hun weg tegenkomen. Bewoners zijn gedwongen om veiligheid te zoeken in hogere gebieden en hun bezittingen achter te laten. Er is nauwelijks eten in de getroffen gebieden. Het is weggespoeld en oogsten zijn verwoest. De storm is gaan liggen, maar het blijft hard regenen waardoor hulp bieden lastig is en rivieren buiten hun oevers treden.

Op dit moment richt het cluster van samenwerkende hulporganisaties zich vooral op het verstrekken van schoon drinkwater en voedsel. Met uw financiële hulp kan deze hulp worden uitgebreid. De noodhulp wordt via lokale, christelijke partnerorganisaties verleend.

Voor deze bijzondere collecte op zondag 28 april vraagt de Diaconie graag uw extra aandacht.


 
terug